Порядок дій студентів під час роботи в умовах карантину | |
1. Загальні положення: 1.1. Інструкція встановлює вимоги з охорони праці під час навчання в умовах карантину. 1.2. Вимоги цієї інструкції обов’язкові. Їх невиконання є порушенням дисципліни, за яке застосовують заходи впливу відповідно до законодавства. 1.3. У громадських місцях застосовувати маски чи респіратори та захисні рукавички, дотримуватися соціальної дистанції щонайменше 1,5 м. 1.4. Регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць, обслуговування відвідувачів, прибирання тощо. 1.5. Небезпечний чинник на час карантину — коронавірус SARS-CoV-19. Він передається переважно контактним шляхом — потрапляє на слизові оболонки носа, очей та рота через руки чи інші предмети. Пам’ятайте, що у повітрі вірус може жити до 3 годин, на резинових рукавичках та алюмінієвій поверхні — до 8 годин, на сталевій — до 48 годин, дерев’яній і скляній — до 4 діб, паперовій і пластиковій поверхнях — до 5 діб. 1.6. Уникати контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання. 1.7. Повернувшись додому, продезінфікувати мобільні засоби зв’язку, вимити руки з милом протягом не менше ніж 20 с або обробити їх антисептиком. 1.8. Проводити щоденний температурний скринінг. 2. Вимоги безпеки перед початком навчання: 2.1. При вході у коледж одягнути захисну маску та обробити руки антисептиком. 2.2. Уникати скупчення. Дотримуватися дистанції у 1,5 м. На робочому столі залишити мінімум речей та прибрати ті, що не стосуються виконуваної роботи. 2.3. Регулярно дезінфікувати робочі поверхні та обробляти руки. 2.4. У разі погіршення стану здоров’я в коледжі – повідомити викладача. 2.5. При поганому самопочутті, підвищеній температурі вранці вдома – повідомити батькам та звернутися до сімейного лікаря. Батьки повідомляють куратора групи про відсутність на заняттях студента. 3. Вимоги безпеки під час роботи: 3.1. Не вживати їжу за робочим столом. 3.2. Не торкатися немитими руками очей, носа та рота, за потреби використовувати стерильні серветки. 3.3. Кожні 3 години міняти захисну маску. Використана маска утилізується у відповідних місцях або закривається у поліетиленовому пакеті з кліпсою (пластиковому контейнері). 3.4. Пересуватися по коридорам коледжу на перервах у захисних масках. 3.5. Переміщення студентів по коледжу здійснюється за схемою:
3.6. При виявленні особи з підозрою на ГРВІ, переміщення між поверхами коледжу здійснюється по лівими і правими сходами. Жіночій туалет переміщається на 1 поверх (службова туалетна кімната).
4.1. Вимити руки з милом протягом не менше ніж 20 с або обробити їх антисептиком. 5. Вимоги безпеки в надзвичайних ситуаціях: 5.1. Якщо стався нещасний випадок, повідомити про це чергового адміністратора та надалі виконувати його вказівки. 5.2. Якщо у вас сухий кашель або не дуже висока температура (тобто температура 37,3 ºС і більше), проконсультуйтеся із сімейним лікарем. Залишайтеся вдома та самоізолюйтеся. Носіть маску й уникайте близького контакту (не ближче ніж 1,5 м) з членами сім’ї. 5.3. Якщо у вас температура понад 38ºС і ускладнене дихання — викличте швидку допомогу за телефоном «103». | |
|